5 tips voor zilveren kinderoorbellen

Kinderoorbellen zilver 925 Sterling Silver

Heb jij ook zo’n schattige prinses die heel graag zilveren kinderoorbellen wil? Ik wel en ik heb zodra ze het zelf wilde gaatjes laten schieten bij de plaatselijke juwelier om vanaf dan elke dag kinderoorbellen of ringetjes te kunnen dragen. Mijn dochter zal nooit de deur uit gaan zonder de mooiste oorbellen in haar oren.

Waar let je op bij het kopen van zilveren kinderoorbellen? Ik geef je graag een aantal tips om te voorkomen dat je kind pijnlijke oren krijgt door het dragen van de oorbellen.

Hoe lang draag je zweerknopjes?

Tegenwoordig zijn er gelukkig andere zweerknopjes dan vroeger. Je hebt hele hippe modellen die je direct bij de juwelier kunt laten schieten. Maar hoe lang moet je deze inhouden? Algemeen wordt aangeraden om ze minimaal zes weken in te houden. Daarnaast is het ook aan te raden om de eerste zes maanden alleen oorringetjes te dragen en de eerste twaalf maanden geen zware oorbellen. Sowieso zijn kinderoorbellen uiteraard van een ander gewicht als de hippe oorbellen voor moeders.

Als laatste iets wat bij mijn dochter veel geholpen heeft is om de oorlellen dagelijks te ontsmetten met bijvoorbeeld Sterilon om te voorkomen dat het gaatje gaat ontsteken.

Voorkom het uitscheuren van kinderoren

Het is heel pijnlijk als de oorlel uitgescheurd is. Probeer dit dus altijd te voorkomen bij jouw kindje. Maar hoe voorkom je dat dan? Er zijn globaal twee manieren waardoor het uitscheuren gebeurt. De eerste is dat jouw kind de kinderoorbellen heel interessant vind en er constant aan zit, aan trekt of draait. Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende oorzaak voor het uitscheuren van oren van kinderen.

Daarnaast worden vaak veel te zware oorbellen in de kinderoren gehangen. Wie mooi wil zijn moet pijn lijden maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Zorg er dus voor dat je speciale kinderoorbellen voor jouw dochter koopt.

Kies voor echt zilveren kinderoorbellen

In onze webshop vind je een groot assortiment echt zilveren kinderoorbellen. Aangezien wij het belangrijk vinden dat kinderen plezier beleven aan het dragen van oorbellen kiezen wij ervoor om alleen maar echt zilveren, zogenoemde 925 Sterling oorbellen te verkopen.

Deze oorbellen staan erom bekend dat ze meestal niet irriteren, ook bij mensen die niet tegen nikkel oorbellen kunnen.

Hoe onderhoud je zilveren kinderoorbellen?

Relatief hebben zilveren oorbellen weinig onderhoud nodig. Het enige onderhoud wat je af en toe hebt is het oppoetsen van de oorbellen. Echt zilver kan zwart uitslaan of dof worden maar met een zilverpoetsdoekje heb je dit in een paar seconden opgelost en glimmen de oorbellen weer als vanouds.

Verder is het niet persé noodzakelijk maar wel aan te raden om de oorbellen in een apart doosje te bewaren. Dit ook om te voorkomen dat je ze kwijtraakt als je dochter meerdere setjes oorbellen verzameld heeft. Dat zou zonde zijn toch?

Waarom echt zilveren kinderoorbellen?

Een hele goede reden is omdat zilveren oorbellen betaalbaar zijn. Zeker in vergelijking met de gouden oorbellen die er te koop zijn kan het best de helft schelen.

De ervaring van veel ouders ondertussen is dat zilveren oorbellen het langer uithouden dan gouden. Ondertussen zijn er in zilver zoveel onwijs leuke modellen te koop dat de keuze nog een probleem kan worden met een enthousiaste prinses die gaatjes in haar oren heeft.

Wil jij een bijpassende kinderring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt alleen analytische cookies (geanonimiseerd) en functionele cookies